Reply
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎01-25-2018
Accepted Solution

Help

I got the Insignia WiFi Spart Plug NS-SP1X7. I plugged it in and it blinks. I downloaded the app, clicked add a new device, selected my smart plug type, verified that the plug is still blinking, then hit continue. From here the plug makes a wifi network, and it kicks my phone off my home network and forces it to join the network that the plug makes. I then switch back to my home network and hit the retry button a hundred times until it allows me to connect again. When it does connect I hit continue and it is unable to detect any network from there. Under select Wi-Fi it says "No Wi-Fi networks available" I hit refresh a few times with no success. Please help.

Insignia Support
Posts: 251
Registered: ‎10-05-2017

Re: Help

Good Morning seanbowers,

 

Thanks for joining our community for some troubleshooting help with getting your new SMART plug installed. I’m sorry to hear that you’re having some issues as it’s typically pretty easy process.

 

Can you please try the following troubleshooting steps? It’s my hope that one of these will resolve your connecting issue. Please try to connect after each step.

 

-Reset the plug by pressing and holding the power button on the front for 30 seconds to a minute, the plug will make a clicking noise when it has reset.

-Log Out of the application, and log back in.  

-Uninstall & Re-install the Insignia CONNECT application

-Double check that your router configured at a 2.4 GHz band or the capability of dual bandwidth.

-Get close to your Plug to attempt to connect

-Ensure there is a strong Wi-Fi signal where the plug is being installed

-Is your router security setting set on WPA-PSK; changing the password sometimes works to get the plug installed

-Try a different power outlet

-Reset your router.

 

Please let me know if those troubleshooting steps don’t resolve the issue, and I’d be happy to see how I may be able to assist you further.

 

Respectfully,

 

Mariah

Insignia Support

Newbie
Posts: 3
Registered: ‎04-07-2018

Smart plug install error

Smart plug stopped working. Have tried to reinstall for several days but keep getting this error “Hotspot login cannot open the page because it cannot redirect to locations starting with “bbyinsigina-opt:”.” I even had the plug replaced and get the same error. Model #NS-SP1X7. I am using a iPhone 8 and iOS is up to date.
Newbie
Posts: 6
Registered: ‎04-07-2018

Re: Help

I am having the same problem and followed the suggestions they still did not fix the issue.  When I tried calling customer support they keep hanging up on me as well.  Please solve this issue the devices worked fine before for today. 

Newbie
Posts: 6
Registered: ‎04-07-2018

Re: Smart plug install error

I am having the same problem and followed the suggestions they still did not fix the issue.  When I tried calling customer support they keep hanging up on me as well.  Please solve this issue the devices worked fine before for today. L

Insignia Support
Posts: 251
Registered: ‎10-05-2017

Re: Help

Greetings Mcdonal75,

 

Thanks for posting to share the steps I mentioned to seanbowers didn’t help you. I’m sorry to hear that our support teams kept hanging up on you. I’d be happy to make at an additional recommendation for you to try.

 

Can you please try the steps again, but this time after disabling your cellular connection so you’re forcing it to try to pair on Wi-Fi? Often times depending on your phone settings, or carrier if your home Wi-Fi isn’t reacting fast enough it may use your cellular connection to jump start the loading. Please comment back if that doesn’t resolve the issue, and we’d be delighted to see how we can help further.

 

Respectfully,

 

Mariah

Insignia™ Support

Newbie
Posts: 2
Registered: ‎01-25-2018

Re: Help

Mine still doesnt work, I just gave up.
Insignia Support
Posts: 251
Registered: ‎10-05-2017

Re: Help

Good Morning seanbowers,

 

Did you try the steps listed with your cellular network turned off? Additionally, are you trying to connect using an iPhone? I’d be happy to continue trying to assist you over this medium.

 

Kindly,

 

Mariah

Insignia™ Support

Newbie
Posts: 3
Registered: ‎04-10-2018

Re: Smart plug install error

Same issue here! Wish Insignia would provide a solution and an answer to our comments here
Newbie
Posts: 6
Registered: ‎04-07-2018

Re: Help

Still having same issue with updated directions