Reply
Visitor
morki327
Posts: 3
Registered: ‎08-06-2010

Auto-channel search can't find digital channels

I just purchased a NS-26L450A11. I have dish network through my apt. building and all I need to do is plug a cable from the wall to the tv. NO converter box is needed, as confirmed by the landlord and the people at dish network. When I ran the auto-channel search it could only find 4 analog channels. What is going wrong?

Insignia Support
John-INSG
Posts: 4,702
Registered: ‎03-20-2009

Re: Auto-channel search can't find digital channels

Hello morki327,

Welcome to Community@Insignia™!

I presume that you have connected coaxial cable from the wall to your TV's ANT/CABLE IN port.  If this is so, you should enter the on screen menus, select Channels, then Auto Channel Search, then Cable and press OK/ENTER.  If this is what you have already done or if you've connected the cable by another means, then please provide us with more details about the problem you're encountering -- the more information we have the better we can help.

Regards,
John
Insignia™ Support

Visitor
morki327
Posts: 3
Registered: ‎08-06-2010

Re: Auto-channel search can't find digital channels

yes, thats what i tried. ive done it repeatedly, and each time it will give either 2, 3, or 4 analog channels, no digital. i since tried the same process with another tv, another coaxial cable, and into both wall jacks of the apartment. that makes me think it's not the insignia tv thats the issue.

Newbie
tristanh
Posts: 1
Registered: ‎08-10-2010

Not getting Digital Channels on NS-26L450A11

I've recently purchased one of these televisions. I've plugged the cable from the wall into the TV, and preformed the auto channel scan, with "cable" selected.  It finds multiple analog and supposedly finds digital channels as well.

 

The issue is, when I go to those channels on the television, they have no signal. Just a black screen with no audio. So I can only get analog channels, no HD at all.

 

The other two non insignia TVs that I have hooked up tune to these channels just fine. I get analog, digital, HD, all just fine with the other TVs.

 

Is this common with the TVs? I didn't notice any setting to change.

Insignia Product Specialist
Gonzalo-INSG
Posts: 1,365
Registered: ‎04-07-2009

Re: Not getting Digital Channels on NS-26L450A11

Hello  tristanh,

Welcome to Community@Insignia™!

 

Please let me know the following:

Who's your cable provider and where are you located?

How many analog and how many digital channels are found?

How many are actually saved after it finishes?

When you mention you select CABLE, you checked you are not selecting the CABLE/SATELLITE?

Are the other TVs are not using Cable boxes?

 



If it was useful, and you liked it, Kudo it!

Thank you,
Gonza
Insignia™ Support Team

Newbie
tommyd2343
Posts: 2
Registered: ‎08-14-2010

Re: Not getting Digital Channels on NS-26L450A11

I am having a similar issue.  Auto channel search doesn't find any digital or analog channels.  I'm not connected to a cable, though- just looking for the basic digital channels broadcasting in my area.  Do I need to buy an external antenna?

Visitor
morki327
Posts: 3
Registered: ‎08-06-2010

Re: Auto-channel search can't find digital channels

problem fixed. wasnt an issue with the tv, turns out a part had to be switched out in the box in the wall (which i didnt know even existed til the dish network guy found it in the closet)  it was set up for a receiver to go through it, so he just switched a connector or something and it was all set up for the cable to go from wall to tv. did the scan and it found all the channels (analog, no digital- for some reason, i thought they should be digital, but dishnetwork is analog channels)

Newbie
tommyd2343
Posts: 2
Registered: ‎08-14-2010

Re: Not getting Digital Channels on NS-26L450A11

Oh wait, of course I need an antenna!  Sorry for the dumb question; I'm new to HDTVs lol  Newb mistake

Newbie
Chelle
Posts: 2
Registered: ‎08-18-2010

Re: Not getting Digital Channels on NS-26L450A11

Hello

 

I am having the same problem  only getting 30 channels. When I put in the channel screen goes to black.

Insignia Support
John-INSG
Posts: 4,702
Registered: ‎03-20-2009

Re: Not getting Digital Channels on NS-26L450A11

Hello Chelle,

Welcome to Community@Insignia™!

Please read Gonzalo's post earlier in this thread and reply with answers to his questions.  Once we hear back from you, we can research your concern.

Regards,
John
Insignia™ Support