Reply
Insignia Product Specialist
Posts: 1,254
Registered: ‎08-27-2015

Re: Insignia TV Remote Control Codes – Official Thread

Hello Wolf01,

Welcome to Community@ Insignia™!

We do have a few codes listed for Shaw on the main post on this thread, those codes are 0463,1326,1564, and 1785. 

 

Regards,
Ryan
Insignia™ Support

Insignia Product Specialist
Posts: 1,254
Registered: ‎08-27-2015

Re: Insignia TV Remote Control Codes – Official Thread

Hello John55,

Welcome to Community@ Insignia™!
 

For DirecTV, codes 10463 and 11463 generally work for most of our models. If those codes, and the others listed, are not working, you may need to speak with DirecTV and run the code search function of the remote.  Keep in mind, the DirecTV remote will more than likely only program over to the volume and power functions. 


Regards,
Ryan
Insignia™ Support

Insignia Product Specialist
Posts: 1,254
Registered: ‎08-27-2015

Re: Can't get my TV to sync with my dish remote

Hello Nightwish16,

Welcome to Community@ Insignia™!

 

Is the Insignia TV the TV for TV2? Meaning the Insignia is in a differnt room than the box and connects with a screw on coaxial cable?

 

If so, I do have some troubleshooting to try. Double check the connection on the back of the TV to make sure it is secure. Unplug the power to the TV and Dish box for at least a minute. This will let them both reboot. Once everything is on, go into the TV menu to the channel menu. The first option in the channel menu is the auto channel search. After you select the auto search it will ask what type of search, select antenna. Give this a few minutes to scan, once its finished the TV should have found the Dish channel. 


Regards,
Ryan
Insignia™ Support

Highlighted
Visitor
Posts: 2
Registered: ‎01-16-2016

Re: Can't get my TV to sync with my dish remote

We have a new problem. Seems the problem is the Dish remote. Seems like the 6.4 remote was not compatible with the Insignia. I actually had the Dish remote to have the Insignia tv turn on an off, change channels, and have the volume go up and down. This TV is in another room and to Dish the TV is considered "TV 2". So I bought another remote at Best Buy that's not a Dish remote I think it's a RCA but it's not a Dish and it's supposed to be a 6.2 and be compatible with the Insignia TV. I gave not been able to test it out because I had to go to work today after the Holiday. But I hope to try it out soon. I hope this will work. I have tried everything else. If it doesn't work I may cancel Dish and when we move to our new place I will be able to have someone come in and install everything I need to be done.
Thank you for your help.
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎01-22-2016

Re: Insignia TV Remote Control Codes – Official Thread

The original remote for my Insignia TV model NS-L22X-10A has died. I purchased a NS-RC01G-09 Insignia universal remote to replace it, however none of the codes provided for Insignia TVs provide the full functionality to the four colored buttons for selecting the input sources. Some work with 1 or 2 buttons, but they don't cover Composite inputs, only HDMI and AV. Are there any more codes other than the ones listed in the manual, or can the remote be "taught" these specific inputs?

Newbie
Posts: 1
Registered: ‎01-24-2016

Re: Insignia TV Remote Control Codes – Official Thread

Hey there I've got an Insignia NS-RC4NA-14 and have just purchased a JUMBO universal remote. The problem being there is no Insignia code in the booklet of codes.
Insignia Product Specialist
Posts: 1,254
Registered: ‎08-27-2015

Re: Insignia TV Remote Control Codes – Official Thread

Hello nhf7170,

Welcome to Community@ Insignia™!

It would seem that the remote is just not fully programmable to your TV. Where was this remote purchased? How similar to your original remote does it look?

 

The only option is to try the codes provided with the remote. All the possible codes were provided with the remote. 

Regards,
Ryan
Insignia™ Support

Newbie
Posts: 2
Registered: ‎01-22-2016

Re: Insignia TV Remote Control Codes – Official Thread

I purchased the remote at Best Buy. The shape, size and layout of the remote are identical to the one that came with my Insignia TV, down to the button. That's why I found it odd that it can't replicate the functionality of the original.

Newbie
Posts: 1
Registered: ‎01-29-2016

Re: Insignia TV Remote Control Codes – Official Thread

Have a new NS 55 D421NA16   I cannot get the Dish Net remote IR 20 to control the input feature. It works fine for volume and changing channels with code 834.  I tried my dish remote 6.2 UHF pro 6.2 that I use in another room on another Insignia TV and it works fine. But the code it uses is 720. When I try to enter 720 in the IR 20 remote the TV does not turn on at all. I tried this with 2 different IR 20 remotes and have the same results. I cannot switch remotes as the IR 20 can only be used in the room with the Dish Reciever. This is very confusing to me. Any help would be appreciated.  

Insignia Product Specialist
Posts: 1,254
Registered: ‎08-27-2015

Re: Insignia TV Remote Control Codes – Official Thread

[ Edited ]

Hello nhf7170,

Thank you for responding!

More than likely the discrete code used for some of those functions has changed throughout the years. The non-functioning buttons simply use different codes that the TV is not recognizing. 

Regards,
Ryan
Insignia™ Support