Reply
Newbie
nperron
Posts: 1
Registered: ‎06-02-2011

NS-19E450A11 - Can't change input source

I've been using this TV with my laptop for several months.  Suddenly, it doesn't recognize my laptop and I can't change the Input Source.  Input button on the remote will show the Input Source menu, but I can't scroll down to VGA (or any other source - TV is highlighted and I can't select any other).  Similar behavior from the Input button on the TV face - menu appears, but cannot scroll to any setting other than TV. 

Insignia Product Specialist
Zac-INSG
Posts: 1,684
Registered: ‎03-22-2011

Re: NS-19E450A11 - Can't change input source

Hello Nperron,

 

I would suggest resetting the TV to default settings by following these steps:

  1. Press the "Menu" button on the remote and select "Settings".
  2. Select "Reset to Defaults".
  3. Select "Yes" then press "Enter" on the remote.
  4. Turn the TV off then back on.

If you try this and are still experiencing the same result or if you are unable to access the menu, which from the way you described your issue might be the case. Then, I would suggest unplugging the TV's power and leaving it unplugged for about 30 minutes. After letting it sit, plug it back in and try it again. If you are still experiencing the same issue after this, then I would suggest taking the TV along with its receipt to the place of purchase to obtain warranty service. The NS-19E450A11 has a 2 year warranty from the date of purchase.

 

 

Regards,
Zac
Insignia™ Support
Newbie
rootbeer
Posts: 1
Registered: ‎06-10-2011

Re: NS-19E450A11 - Can't change input source

Hi, I am having this same exact problem, although my tv is the 22" rather than the 19. Also, this is the first time I've tried switching inputs, I just decided to watch a DVD but it won't let me change input at all, whether using the remote or the front of the tv buttons. I already tried restoring the default settings which didn't work. I'm not sure if I purchased any warranty plan with this tv (which I bought a little under a year ago). Is there some general warranty covered? Thanks a lot!

Insignia Support
John-INSG
Posts: 4,703
Registered: ‎03-20-2009

Re: NS-19E450A11 - Can't change input source

Hello rootbeer,

Welcome to Community@Insignia™!

Your TV is covered by a two-year factory warranty.  Service can be obtained by carrying your TV in to the place of purchase.  Remember to bring along your sales receipt for warranty validation.

Regards,
John
Insignia™ Support

Newbie
Toribear
Posts: 2
Registered: ‎02-24-2013

Re: NS-19E450A11 - Can't change input source

I am experiencing the exact same issues as the other posters. Your "fixes"--which do not work--are proof of Insignia's inferior product quality...no ifs, ands or buts about it. Oh well, serves me right for thinking I'd be able to get by on a cheap no-name brand.
Newbie
Toribear
Posts: 2
Registered: ‎02-24-2013

Re: NS-19E450A11 - Can't change input source

Immediately after posting, I turned on my attached video device and was able to select AV.

Moderators, please delete my rash and uncalled-for rant. My apologies to Insignia. Thank you.
Insignia Support
John-INSG
Posts: 4,703
Registered: ‎03-20-2009

Re: NS-19E450A11 - Can't change input source